Политика за колачиња

Што се колачиња?

Како што е вообичаена практика со скоро сите професионални веб-страници, оваа страница користи колачиња, кои се мали датотеки што се преземаат на вашиот компјутер, за да го подобри вашето искуство. Оваа страница опишува какви информации собираат, како ги користиме и зошто понекогаш треба да ги чуваме овие колачиња. Исто така, ќе споделиме како можете да спречите зачувување на овие колачиња, но тоа може да ги намали или „скрши“ одредени елементи на функционалноста на страниците.

За поопшти информации за колачињата, прочитајте “Што се колачиња” . Информациите во врска со колачињата од оваа Политика за колачиња се од генераторот на политиката за приватност .

Како користиме колачиња?

Ние користиме колачиња од различни причини детално подолу. За жал, во повеќето случаи не постојат индустриски стандардни опции за оневозможување колачиња без целосно оневозможување на функционалноста и карактеристиките што ги додаваат на оваа страница. Препорачливо е да ги оставате сите колачиња ако не сте сигурни дали ви се потребни или не во случај да се користат за да обезбедат услуга што ја користите.

Оневозможување колачиња

Можете да спречите поставување колачиња со прилагодување на поставките на вашиот прелистувач (видете во Помош за прелистувачот како да го направите ова). Бидете свесни дека оневозможувањето на колачињата ќе влијае на функционалноста на оваа и на многу други веб-страници што ги посетувате. Оневозможувањето на колачињата обично резултира со оневозможување на одредена функционалност и карактеристики на оваа страница. Затоа се препорачува да не ги оневозможувате колачињата. Оваа Политика за колачиња е создадена со помош на генераторот на политики за колачиња од CookiePolicyGenerator.com .

Колачињата што ги поставивме

 • Колачиња поврзани со сметка: Ако креирате сметка кај нас, тогаш ќе користиме колачиња за управување со процесот на регистрација и општата администрација. Овие колачиња обично ќе бидат избришани кога ќе се одјавите, но во некои случаи тие може да останат потоа за да ги запомните преференциите на вашата страница кога сте се одјавиле.
 • Влезете во врска со колачиња: Ние користиме колачиња кога сте најавени за да можеме да го запомниме овој факт. Ова ве спречува да мора да се најавувате секој пат кога ќе посетите нова страница. Овие колачиња обично се отстрануваат или бришат кога ќе се одјавите за да се осигурате дека можете да пристапите до ограничените одлики и области само кога сте најавени.
 • Колачиња за е-пошта поврзани со билтени: Оваа страница нуди услуги за билтен или претплата за е-пошта и колачињата може да се користат за да запомните дали сте веќе регистрирани и дали да прикажувате одредени известувања што може да важат само за запишани / одјавени корисници.
 • Колачиња поврзани со анкети: Од време на време нудиме анкети и прашалници за корисниците за да ви овозможиме интересни согледувања, корисни алатки или попрецизно да ја разберете нашата корисничка база. Овие истражувања може да користат колачиња за да запомнат кој веќе учествувал во истражувањето или за да ви дадат точни резултати откако ќе ги промените страниците.
 • Колачиња поврзани со формите: Кога ќе испратите податоци преку форма, како што се оние што се наоѓаат на страниците за контакт или колачињата на образецот за коментар, може да се постават колачиња за да се сеќаваат на вашите кориснички детали за идна преписка.
 • Колачиња за преференции на страницата: Со цел да ви овозможиме големо искуство на оваа страница, ние нудиме функционалност за поставување на вашите преференции за тоа како работи оваа страница кога ја користите. За да ги запомниме вашите преференции, треба да поставиме колачиња за да може овие информации да се повикуваат секогаш кога комуницирате со страница, да бидат под влијание на вашите преференции.

Колачиња од трета страна

Во некои посебни случаи, ние исто така користиме колачиња обезбедени од доверливи трети страни. Следниот дел детално објаснува со кои колачиња од трети страни може да се сретнете преку оваа страница.

 • Оваа страница користи Google Analytics, што е едно од најраспространетите и доверливи решенија за аналитика на мрежата, за да ни помогне да разбереме како ја користите страницата и начините на кои можеме да го подобриме вашето искуство. Овие колачиња може да следат работи, како на пример, колку време поминувате на страницата и страниците што ги посетувате за да можеме да продолжиме да произведуваме интересна содржина. За повеќе информации за колачињата на Google Analytics, видете ја официјалната страница на Google Analytics.
 • Аналитиката на трети страни се користи за следење и мерење на употребата на оваа страница за да можеме да продолжиме да произведуваме привлечна содржина. Овие колачиња може да следат работи, како на пример, колку време поминувате на страницата или страниците што ги посетувате, што ни помага да разбереме како можеме да ја подобриме страницата за вас.
 • Од време на време тестираме нови карактеристики и правиме суптилни промени во начинот на испорака на страницата. Кога сеуште тестираме нови функции, овие колачиња може да се користат за да се осигура дека добивате постојано искуство додека сте на страницата, додека гарантираме дека разбираме кои оптимизации нашите корисници ги ценат најмногу.
 • Бидејќи продаваме производи, важно е да разбереме статистички податоци за тоа колку посетители на нашата веб-страница навистина купуваат и како такви се вид на податоци што овие колачиња ќе ги следат. Ова е важно за вас бидејќи тоа значи дека можеме точно да направиме деловни предвидувања што ќе ни овозможат да ги следиме нашите трошоци за рекламирање и производи за да обезбедиме најдобра можна цена.
 • Ние користиме реклами за да ги надоместиме трошоците за водење на оваа страница и да обезбедиме финансии за понатамошен развој. Колачињата за рекламирање во однесувањето што ги користи оваа веб-страница се дизајнирани да обезбедат дека ви обезбедуваме најрелевантни реклами каде што е можно со анонимно следење на вашите интереси и презентирање слични работи што може да бидат од интерес.
 • Неколку партнери се рекламираат во наше име и колачињата за следење придружни компании едноставно ни овозможуваат да видиме дали нашите клиенти дошле на страницата преку некоја од нашите партнерски страници за да можеме да ги кредитираме соодветно и, доколку е применливо, да им овозможиме на нашите придружни партнери да обезбедат каков било бонус дека може да ви обезбедат купување.
 • Ние исто така користиме копчиња и / или приклучоци за социјални медиуми на оваа страница што ви овозможуваат да се поврзете со вашата социјална мрежа на различни начини. За овие да работат следниве страници на социјалните медиуми, вклучително и; {Наведете ги социјалните мрежи чии карактеристики сте ги интегрирале со вашата страница?: 12}, ќе постават колачиња преку нашата страница што може да се користат за подобрување на вашиот профил на нивната страница или да придонесат за податоците што ги чуваат за разни намени наведени во нивната соодветна приватност политики.

Повеќе информации

Се надеваме дека тоа ви ги разјасни работите и како што претходно беше споменато ако има нешто за што не сте сигурни дали ви треба или не, обично е побезбедно да оставите активирани колачиња во случај да комуницира со една од карактеристиките што ја користите на нашата веб-страница.

Меѓутоа, ако сè уште барате повеќе информации, тогаш можете да контактирате со нас преку еден од нашите претпочитани методи за контакт: